Isoja kiviä maassa

Infopankki

Uudenlaiset rahoituslähteet

Kannettava tietokone pöydälla muistiinpanovälineiden kera.

Luottamushenkilömateriaalit ja -ohjeet

Materiaalit perehdyttävät kirkon ja seurakunnan toimintaan ja ovat arkoitettu Turun arkkihiippakunnan seurakuntien tueksi, kun uusia luottamushenkilöitä perehdytetään tehtäviin vuonna 2019.

Lisää linkkejä ja materiaaleja löydät Seurakunnan luottamushenkilöt -sivulta »

 

Luottamushenkilöiden perehdytysmateriaalit

Raamattu pöydällä.

Realismi ja toivo -hankkeen videot ja materiaalit

 

 

Realismi ja toivo -videot

Ota käyttöösi Realismi ja toivo -videot. Tuottaja Minna Törrönen Turun arkkihiippakunta, kuvaus ja leikkaus Simo Ahtee, tunnuksen animointi Henri Weiss.

  • Yhteisödiakoniaa ja vapaaehtoistoimintaa Mynämäen seurakunnassa (6,12 min.) Mynämäen seurakunta on kehittänyt vapaaehtoistoimintaa ja yhteisödiakoniaa Realismi ja toivo -hankkeessa (2019-2020), jonka tavoitteena on ollut etsiä kokeilemalla uutta toimintakulttuuria, jossa seurakuntalaisen osallisuus ja vapaaehtoisuus vahvistuvat.
  • Verkostoyhteistyötä ja yhteisödiakoniaa Porissa ( 7,52 min.) Porin ev. lut. seurakuntayhtymän työntekijät Ulla Kallio, Minna Taimi ja Heli Lukka etsivät ja kokeilevat uutta toimintakulttuuria yhteisödiakonian ja verkostoyhteistyön kautta.
  • Monikäyttöinen ja esteetön Pyhän Pietarin kirkko Liedossa (13,19 min.) Kirkon on remonttia on suunniteltu perusteellisesti yhdessä lietolaisten, museoviraston ja muiden toimijoiden kanssa. Remontti alkoi loppuvuodesta 2020 ja se avataan vuoden 2021 adventtina monikäyttöisenä ja esteettömänä, mutta edelleen pyhänä kirkkotilana.
  • Yhteisövalmennus avaa mahdollisuuksia Noormarkun seurakunnassa (5,44 min.) Kun Noormarkun ja Pomarkun seurakunnat liittyivät yhteen, kaksi erilaista organisaatiokulttuuria haastoi työntekijät yhteistyöhön. Tiimillä aloitettu Yhteisvalmennus on tukenut yhdessä tekemistä ja uudelaista ajattelua.
  • Merkityksellinen vapaaehtoistoiminta (2,48 min.) Turun arkkihiippakunnan seurakuntien työntekijät puhuvat muutostarpeesta kirkon toimintakulttuurissa, jotta vapaaehtoisuus ja osallisuus vahvistuvat.

Videoiden tuottaja Minna Törrönen, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli, kuvaus ja editointi Simo Ahtee. Visuaalisen ilmeen animoinnit Henri Weiss.

Hyvää sulle, hyvää mulle - Vapaaehtoistyön laatukäsikirja

Lataa e-kirja pdf-muodossa itsellesi:
Hyvää sulle, hyvää mulle – Vapaaehtoistoiminnan laatukäsikirja E-Kirja_1
Ryhmä Salon ja Raision seurakuntien työntekijöitä opiskeli Tuotekehitystyön erikoisammattitutkintokoulutuksen Raision seudun koulutuskuntayhtymä RASEKO:ssa. Puolentoista vuoden koulutuksen aikana he tekivät yhdessä Turun arkkihiippakunnan Realismi ja toivo -hankkeen kanssa Hyvää sulle, hyvää mulle – Vapaaehtoistoiminnan laatukäsikirjan. Kirjan on toimittanut Hannele Siltala.

Tietoa Realismi ja toivo -hankkeesta

Realismi ja toivo - seurakunnat muutoksessa -logo.