Jaetut eväät 2025

Jaetut eväät arkkihiippakunnassa

Syksyllä 2023 arkkihiippakunnan alueella käynnistyvät rovastikunnalliset workshopit, joissa käsitellään jumalanpalveluselämän kehittämistä ja muuttuvaa hengellisyyttä eri näkökulmista.

JE25-workshopeja pidetään kausittain eri aiheista ja ne jatkuvat rovastikunnallisina aina vuoden 2025 loppuun saakka. JE25-workshopit liittyvät valtakunnallisiin Jaetut eväät -jumalanpalveluspäiviin. Ne järjestetään Turussa 9.-11.5.2025.

Kysy lisää Jaetut eväät -prosessista arkkihiippakunnassa, ota rohkeasti yhteyttä! Timo Helenius, timo.helenius@evl.fi

Workshopien kuvakkeet: Tuuli Sundén

Lisätietoa tapahtumasta löytyy sivuilta www.jaetutevaat.fi

Jokimaisemassa Turun tuomiokirkko taustalla.

JE25 workshop syksy 2023 - VIRE

Syksyllä 2023 alkaa arkkihiippakunnan alueella workshopien sarja, joka jatkuu rovastikunnallisesti aina vuoden 2025 loppuun saakka. Niillä käsitellään jumalanpalveluselämää muuttuneen hengellisyyden kuvan näkökulmista. Syksyn 2023 aiheena on VIRE – Jumalanpalvelus ja hengellisyyden tulevat kuvat.

Hengen tuulenvire herättää uskon ja pitää vireänä koko luomakunnan ihmettelyssä. Millainen on tämä maailma, millaiseen vireeseen asetumme tässä ja tulevaisuudessa?

Syksyn 2023 rovastikunnallisissa workshopeissa tutkaillaan kysymyksiä mm. siitä mikä antaa toivoa vuonna 2035, millaista on hengellisyys vuonna 2035, mikä merkitys rituaaleilla on vuonna 2035 ja millainen kirkko on vuonna 2035.

Siirry VIRE – JE25-workshop syksy 2023 sivulle >>

 

JE25 workshop kevät 2024 - TILA

Kevään 2024 aikana arkkihiippakunnan rovastikunnissa järjestettävissä Jaetut eväät workshopeissa aiheena on  TILA – Jumalanpalvelus, saavutettavuus, esteettömyys ja yhdenvertaisuus.

Joihinkin tiloihin on helppo tulla. Niissä löytyy avoimia ovia ja avoimia mieliä, on avointa ja avoimuutta. Millaisia tiloja, mielentiloja ja olotiloja avaamme toinen toisillemme tässä ja tulevaisuudessa?

Kevään 2024 rovastikunnallisissa workshopeissa tutkaillaan kysymyksiä mm. siitä miten osallisuus mahdollistuu, millaiset fyysiset tilat tukevat osallisuutta, millainen kieli tukee osallisuutta ja miten tukea osallisuuteen rohkaisevaa asennetta.
#jumalanpalvelus, #saavutettavuus, #esteettömyys

Siirry TILA – JE25-workshop kevät 2024 sivulle >>

Koristeellinen kuva.

JE25 workshop syksy 2024 - SILMU

Syksy 2024: SILMU – Jumalanpalvelus ja ympäristövastuu

Syksyn ja talven jälkeen kevääseen puhkeava silmu on herkkä, mutta voimakas merkki elämän ja elämisen ihmeestä. Silmät ja aistit avoimena kuljemme syvemmälle jo tässä läsnäolevaan pyhään. Millaisia toivon silmuja näemme tässä ja tulevaisuudessa?

Syksyn 2024 rovastikunnallisissa workshopeissa tutkaillaan kysymyksiä mm. siitä mitä on pyhiinvaellus, millä eri tavoin pyhiinvaellusta voi toteuttaa seurakunnassa, millaista on luomakunnan huomioiva hengellisyys ja miten arjen voi nähdä kestävän elämäntavan pyhiinvaelluksena.

#jumalanpalvelus, #pyhiinvaellus, #luomakunta, #kotimatkalla

Siirry SILMU – JE25-workshop SYKSY 2024 sivulle >>

Koristeellinen piirros.