Kartassa reittejä Suomesta Eurooppaan.
Etusivu / Löytöretki – arkkihiippakunnan kansainvälinen työntekijävaihto

Löytöretki – arkkihiippakunnan kansainvälinen työntekijävaihto

Löytöretki – arkkihiippakunnan kansainvälinen työntekijävaihto

Hiippakunnan hanke ”Kirkkona postmodernissa Euroopassa” päättyi, mutta hyvän palauteen ansiosta, jatkuu pienin muutoksin osana työtämme. Sekä kumppanimme kuin lähtijämme olivat oppimaansa varsin tyytyväisiä. Vaihdossa käyneiden kommentteja voit tarkastella alempaa

Työntekijävaihto tarjoaa seurakunnalle mahdollisuuden lähettää työntekijänsä 1-3- kuukaudeksi oppimaan kirkon työstä toisessa ympäristössä. Vaihdon tavoitteena on tuoda seurakuntaan jotakin uutta työn toteuttamiseen, samalla kun lähetetty työntekijä auttaa paikallista kumppania omilla taidoillaan.

Lähtöä suunnitellessa on hyvä olla yhteydessä hiippakuntasihteeri Anssi Nurmeen viimeistään puoli vuotta ennen ennakoitua lähtöä. Mitä aikaisemmin, sen parempi.

Vaihtokohteet:

Katso täältä lisää tietoa Löytöretken työntekijävaihtosopimuksesta ja oppimissuunnitelmasta. Hakulomakkeen saat osoitteesta: anssi.nurmi@evl.fi

Jokaisessa kohteessa on jo käyty, joten käytännön kokemuksista voit olla yhteydessä:

  • Sofia Flinck, rippikoulutyön projektipappi, Martinseurakunta. sofia.flinck@evl.fi 3kk Göteborgissa

    ”Kokemus toisessa maassa, kirkossa, seurakunnassa ja työyhteisössä työskentely herätti näkemään minkälaisia rikkauksia ja vahvuuksia omalta maaperältä löytyykään, mutta myös tarttumaan haasteeseen ja tuomaan tuliaisiksi uusia ideoita, innokkuutta ja inspiraatiota, joita on myös toteutettu.”

  • Anne-Marie Grundstén, kanttori. Porin Teljän seurakunta. annemarie.grundsten@evl.fi  3 kk Hampurissa

”Työntekijävaihto avasi minulle uudesta näkökulmasta perinteisen seurakuntatyön merkityksen. Uskon, että kokemukseni, ajatukseni ja muistoni tästä työntekijävaihdosta avartavat ja rikastuttavat työtäni Teljässä.”

 ”Sain mukaani yhteisöllisyyttä ja näin käytännössä miten merkittävä seurakuntalaisten panos seurakunnan elämässä on. Muistin myös miten merkityksellistä on työskennellä levosta käsin.”

”Suosittelen ehdottomasti tällaista vaihtoa, koska se ravistelee hyvällä tavalla vanhaa ajattelumallia.”

  • Sari Sundvall-Piha, perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja, Turku  sari.sundvallpiha@evl.fi  1 kk Brysselissä

    ”Kirkko perinteisessä mielessä kamppailee saavuttaakseen ja tavoittaakseen ihmisiä – uudet konseptit olisivat tervetulleita meillekin. Vaihto oli silmiä avaava ja omaan työhön vaihtelua ja näkökulmia tuova kokemus – mielellään sitä olisi tehnyt hieman kuukautta pidempäänkin.”

Lisätiedot: Anssi Nurmi