Turun taidekappelin kauniin muotoista puista kattoa.
Etusivu / Tukea työhön / Lähetys- ja kansainvälinen työ

Lähetys- ja kansainvälinen työ

Seurakuntatyön tarkoituksena on liittyä Jumalan pelastavaan, parantavaan ja uudistavaan työhön maailmassa. Työntekijät ja seurakuntalaiset yhdessä palvelevat alueen ihmisiä tehtävistään ja lahjoistaan käsin. Työn lähtökohtana on Jeesuksen antama esimerkki. Muuttuneessa toimintaympäristössä työn tulee olla yhteistä työtä.

Katso myös: Missiologian tuntemus ja osaaminen kirkon työssä (pdf)


Lähetys ja kansainvälisyys – lähellä ja kaukana elävien ihmisien hyväksi

”Kirkolla ei ole lähetystä, vaan lähetyksellä kirkko”, on lause joka tuo esille kirkon olemassaolon syyn. Meidät on lähetetty palvelemaan ihmisiä sanoin ja teoin, ihan lähellä ja kaukana.

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon ulkomaanapu toimivat kirkon työnä ulkomailla. Samalla ne tarjoavat tukea seurakuntien työhön.

Tutustu kirkkomme lähetyksen peruslinjaukseen ”Yhteinen todistus”.

Katso myös: Evl.fi -sivuoston  Maailmanlaaja kirkko ja Monikulttuurisuus -sivut.
Lisätiedot: Anssi Nurmi

Tutustu myös:

Löytöretki – arkkihiippakunnan kansainvälinen työntekijävaihto

Sisarkirkko El Salvadorissa

Arkkihiippakunta solmi sisarkirkkosuhteet El Salvadorin luterilaisen kirkon kanssa 1990 luvun alkupuoliskolla. Vuosien varrella yhteistyö ja yhteydenpito on ollut rikasta sisältäen vierailuja, opintomatkoja, hankerahoitusta ja opiskelijoiden tukea.

Seurakuntia kannustetaan muistamaan sisarkirkkoa erityisesti Salvador-sunnuntaina. Viime vuosina kolehtituki El Salvadorin Luterilaisen kirkolle on suunnattu ELCAn (Amerikan evankelisluterilainen kirkko) kautta rahastoon, josta tuetaan kirkon pappien palkkausta.

Salvadorin luterilainen kirkko on elänyt aina väkivallan ja köyhyyden keskellä.  Sisällissodan (1980 – 92) vaikutukset näkyivät moninaisesti yhteiskunnassa vielä pitkään sodan päättymisen jälkeen. Sota on helpottamassa otetta ihmisten elämästä, mutta nyt jengiväkivalta nostaa päätään tuoden epävarmuutta El Salvadorin kansan elämään. ”Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!” (Haz el bien, busca la paz y síguela) Ps. 34, ovat kirkon työn motto.

Sisarkirkomme teema vuodelle 2020 on “Año de la evangelización” – evankelioimisen vuosi. Rukoilemme Jumalan viisaustta ja siunausta heille näihin ponnisteluihin.

Salvador-sunnuntai 29.3.

Salvador-sunnuntaita vietetään kirkoissamme kerran vuodessa. Salvador-sunnuntaita pyritään viettämään joka vuosi lähellä Oscar Romeron kuolinpäivää. Hän oli El Salvadorin katolinen arkkipiispa, joka murhattiin alttarille kesken messun 24.3.1980.

Tarkemmin: Salvador 29.3.

 

Löydä seurakuntalaisesi ulkomailla!

Tutustu miten voit löytää ulkomaille muuttaneen seurakuntalaisesi Kirjurin avulla, ja muita häntä (heitä) kirjeellä!     Kirjurin työkaluesittely

Turun Katariinanseurakunta lähettää kirjeen kaikille ulkomaille muuttaville seurakunnan jäsenille. Kirje sisältää mm. tietoa seurakunnan jäsenyydestä (eli siirrosta seurakunnan poissaolevaan väestöön) ja oikeudesta kirkollisiin toimituksiin myös ulkomaille muuttamisen jälkeen. Kirjeessä myös kerrotaan mahdollisuudesta löytää kodikas kristillinen yhteisö ja turvapaikka merimieskirkkojen tai ulkosuomalaisseurakuntien yhteydestä.

Katariinanseurakunnassa haluttiin lähettää ulkomaille muuttaneille seurakunnan jäsenille informaation ja siunauksen sanojen lisäksi myös jotain ilahduttavaa. Itsekin ulkomailla asunut kappalainen Anna Hälli muisti, että salmiakki on asia, jota lähes kaikki ulkosuomalaiset kaipaavat kotimaastaan. Niinpä Katariinanseurakunta päätyi lähettämään uusille ulkosuomalaiselle kirjeen yhteydessä myös pienen pussin salmiakkia koti-ikävän torjumiseksi.

Posti on kulkenut moitteettomasti niin Budapestiin kuin Omaniinkin ja palaute on ollut ilahtunutta. ”Ihana ele kotiseurakunnalta. Tuntuu, että meidän perhettä on todella ajateltu”, kirjoitti eräs ulkosuomalainen postia saatuaan.