Osa maailman kartasta jossa näkyy Keski-Amerikkaa ja afrikkaa
Etusivu / Tukea työhön / Lähetys- ja kansainvälinen työ

Lähetys- ja kansainvälinen työ

Seurakuntatyön tarkoituksena on liittyä Jumalan pelastavaan, parantavaan ja uudistavaan työhön maailmassa. Työntekijät ja seurakuntalaiset yhdessä palvelevat alueen ihmisiä tehtävistään ja lahjoistaan käsin. Työn lähtökohtana on Jeesuksen antama esimerkki. Muuttuneessa toimintaympäristössä työn tulee olla yhteistä työtä.

Katso myös: Missiologian tuntemus ja osaaminen kirkon työssä (pdf)

Lähetys ja kansainvälisyys – lähellä ja kaukana elävien ihmisien hyväksi

”Kirkolla ei ole lähetystä, vaan lähetyksellä kirkko”, on lause joka tuo esille kirkon olemassaolon syyn. Meidät on lähetetty palvelemaan ihmisiä sanoin ja teoin, ihan lähellä ja kaukana.

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon ulkomaanapu toimivat kirkon työnä ulkomailla. Samalla ne tarjoavat tukea seurakuntien työhön.

Tutustu kirkkomme lähetyksen peruslinjaukseen ”Yhteinen todistus”.

Katso myös: Evl.fi -sivuoston  Maailmanlaaja kirkko ja Monikulttuurisuus -sivut.
Lisätiedot: Anssi Nurmi

Tutustu myös:

Sisarkirkko El Salvadorin infosivu

Löytöretki – arkkihiippakunnan kansainvälinen työntekijävaihto

Löydä seurakuntalaisesi ulkomailla!

Tutustu miten voit löytää ulkomaille muuttaneen seurakuntalaisesi Kirjurin avulla, ja muita häntä (heitä) kirjeellä!     Kirjurin työkaluesittely

Turun Katariinanseurakunta lähettää kirjeen kaikille ulkomaille muuttaville seurakunnan jäsenille. Kirje sisältää mm. tietoa seurakunnan jäsenyydestä (eli siirrosta seurakunnan poissaolevaan väestöön) ja oikeudesta kirkollisiin toimituksiin myös ulkomaille muuttamisen jälkeen. Kirjeessä myös kerrotaan mahdollisuudesta löytää kodikas kristillinen yhteisö ja turvapaikka merimieskirkkojen tai ulkosuomalaisseurakuntien yhteydestä.

Katariinanseurakunnassa haluttiin lähettää ulkomaille muuttaneille seurakunnan jäsenille informaation ja siunauksen sanojen lisäksi myös jotain ilahduttavaa. Itsekin ulkomailla asunut kappalainen Anna Hälli muisti, että salmiakki on asia, jota lähes kaikki ulkosuomalaiset kaipaavat kotimaastaan. Niinpä Katariinanseurakunta päätyi lähettämään uusille ulkosuomalaiselle kirjeen yhteydessä myös pienen pussin salmiakkia koti-ikävän torjumiseksi.

Posti on kulkenut moitteettomasti niin Budapestiin kuin Omaniinkin ja palaute on ollut ilahtunutta. ”Ihana ele kotiseurakunnalta. Tuntuu, että meidän perhettä on todella ajateltu”, kirjoitti eräs ulkosuomalainen postia saatuaan.