Etusivu / Tukea työhön / Lähetys- ja kansainvälinen työ

Lähetys- ja kansainvälinen työ

Seurakuntatyön tarkoituksena on liittyä Jumalan pelastavaan, parantavaan ja uudistavaan työhön maailmassa. Työntekijät ja seurakuntalaiset yhdessä palvelevat alueen ihmisiä tehtävistään ja lahjoistaan käsin. Työn lähtökohtana on Jeesuksen antama esimerkki. Muuttuneessa toimintaympäristössä työn tulee olla yhteistä työtä.

Katso myös: Missiologian tuntemus ja osaaminen kirkon työssä (pdf)


Lähetys ja kansainvälisyys – lähellä ja kaukana elävien ihmisien hyväksi

”Kirkolla ei ole lähetystä, vaan lähetyksellä kirkko”, on lause joka tuo esille kirkon olemassaolon syyn. Meidät on lähetetty palvelemaan ihmisiä sanoin ja teoin, ihan lähellä ja kaukana.

Kirkon lähetysjärjestöt ja Kirkon ulkomaanapu toimivat kirkon työnä ulkomailla. Samalla ne tarjoavat tukea seurakuntien työhön.

Tutustu kirkkomme lähetyksen peruslinjaukseen ”Yhteinen todistus”.

Katso myös: Sakastin Maailmanlaaja kirkko ja monikulttuurisuus -sivut.
Lisätiedot: Anssi Nurmi

Tutustu myös:
Työntekijävaihto – Kirkkona postmodernissa Euroopassa

Sisarkirkko El Salvadorissa

Arkkihiippakunta solmi sisarkirkkosuhteet El Salvadorin luterilaisen kirkon kanssa 1990 luvun alkupuoliskolla. Vuosien varrella yhteistyö ja yhteydenpito on ollut rikasta sisältäen vierailuja, opintomatkoja, hankerahoitusta ja opiskelijoiden tukea.

Seurakuntia kannustetaan muistamaan sisarkirkkoa erityisesti Salvador-sunnuntaina. Viime vuosina kolehtituki El Salvadorin Luterilaisen kirkolle on suunnattu ELCAn (Amerikan evankelisluterilainen kirkko) kautta rahastoon, josta tuetaan kirkon pappien palkkausta.

Salvadorin luterilainen kirkko on elänyt aina väkivallan ja köyhyyden keskellä.  Sisällissodan (1980 – 92) vaikutukset näkyivät moninaisesti yhteiskunnassa vielä pitkään sodan päättymisen jälkeen. Sota on helpottamassa otetta ihmisten elämästä, mutta nyt jengiväkivalta nostaa päätään tuoden epävarmuutta El Salvadorin kansan elämään. ”Karta pahaa ja tee hyvää, pyri sopuun, rakenna rauhaa!” (Haz el bien, busca la paz y síguela) Ps. 34, ovat kirkon työn motto.

Salvador-sunnuntai 31.3. 2019

Salvador-sunnuntaita vietetään kirkoissamme kerran vuodessa. Salvador-sunnuntaita pyritään viettämään joka vuosi lähellä Oscar Romeron kuolinpäivää. Hän oli El Salvadorin katolinen arkkipiispa, joka murhattiin alttarille kesken messun 24.3.1980.