Alttarikaide ja ehtollismaljat.
Etusivu / Työura kirkossa / Diakonian vihkimys

Diakonian vihkimys

Diakonian vihkimystä voivat hakea sellaiset diakonian virkaan kelpoistavan tutkinnon suorittaneet, jotka tulevat töihin johonkin arkkihiippakunnan seurakuntaan. Vihkimykseen voi osallistua myös henkilö, jolla on diakoniaan liittyviä tehtäviä kristillisen järjestön, valtion, kunnan, säätiön, yksityisen järjestön tai muun yhteisön palveluksessa. Tässä tapauksessa yhteys seurakuntaan varmistetaan sopimalla erikseen diakonisten tehtävien hoitamisesta seurakunnassa päätoimen ohessa. Työsuhteen on oltava voimassa vihkimyksen jälkeen noin puolen vuoden ajan.

Vihkimystä voi hakea piispalta/arkkipiispalta liitteenä olevilla lomakkeilla heti kun vihkimyksen ehdot täyttyvät. Lisäksi on lähetettävä kopio tutkintotodistuksesta. Paperit lähetetään hiippakuntapastorille ja sen piispan sihteerille, joka kulloinkin on vihkimisvuorossa. Vihkivä piispa haastattelee kaikki vihkimystä hakeneet.

Vihittävät kutsutaan kuulemaan vihkivän piispan vihkimyspäätös ordinaatiota edeltävällä viikolla olevaan istuntoon. Tästä alkaa ordinaatiovalmennuksen nelipäiväinen lähijakso, jossa paneudutaan diakonian viranhaltijan identiteettiin ja työhön, tukeen ja koulutukseen. Valmennus on osallistujille maksuton, jokainen vastaa omista matkakuluistaan.

Itse vihkimys tapahtuu Turun tuomiokirkon päämessussa.

Vihkimystä seuraavan puolen vuoden aika vihityt kutsutaan hengellis-ammatilliseen ohjausryhmään, joka kokoontuu kapitulissa 5 kertaa. Ryhmää ohjaa hiippakuntasihteeri.

Katso myös: Viranhaltijalta vaadittavat tutkinnot

Lisätietoja: hiippakuntapastori Pauliina Järvinen