Alttarikaide ja ehtollismaljat.
Etusivu / Työura kirkossa / Diakonian vihkimys

Diakonian vihkimys

Diakonian vihkimystä voivat hakea sellaiset diakonian virkaan kelpoistavan tutkinnon suorittaneet, jotka tulevat töihin johonkin arkkihiippakunnan seurakuntaan. Vihkimykseen voi osallistua myös henkilö, jolla on diakoniaan liittyviä tehtäviä kristillisen järjestön, valtion, kunnan, säätiön, yksityisen järjestön tai muun yhteisön palveluksessa. Tässä tapauksessa yhteys seurakuntaan varmistetaan sopimalla erikseen diakonisten tehtävien hoitamisesta seurakunnassa päätoimen ohessa. Työsuhteen on oltava voimassa vihkimyksen jälkeen noin puolen vuoden ajan.

Vihkimystä voi hakea piispalta/arkkipiispalta liitteenä olevilla lomakkeilla heti kun vihkimyksen ehdot täyttyvät. Lisäksi on lähetettävä kopio tutkintotodistuksesta. Paperit lähetetään sähköpostitse osoitteeseen turku.tuomiokapituli@evl.fi. Vihkivä piispa haastattelee kaikki vihkimystä hakeneet.

Vihittävät kutsutaan kuulemaan vihkivän piispan vihkimyspäätös tuomiokapituliin istuntoon yhdessä papiksi vihittävien kanssa. Tästä alkaa ordinaatiovalmennus, joka koostuu piispanpäivästä ja kaksipäiväinen lähijaksosta, jossa paneudutaan diakonian viranhaltijan identiteettiin ja työhön, tukeen ja koulutukseen. Valmennus on osallistujille maksuton, jokainen vastaa omista matkakuluistaan.

Itse vihkimys tapahtuu Turun tuomiokirkon päämessussa.

Vihkimystä seuraavan puolen vuoden aika vihityt kutsutaan hengellis-ammatilliseen ohjausryhmään, joka kokoontuu kapitulissa 5 kertaa. Ryhmää ohjaa hiippakuntasihteeri.

Vihkimyshakemus lähetetään osoitteeseen turku.tuomiokapituli 8At) evl.fi. Jos mahdollista, salattuna sähköpostina.

Katso myös: Viranhaltijalta vaadittavat tutkinnot

Lisätietoja: hiippakuntapastori Pauliina Järvinen