Lehtiä nupuillaan.
Etusivu / Tukea työhön / Piispojen hengelliset aamupäivät

Piispojen hengelliset aamupäivät

Teemme kirkossa työtä, jolla on mieli ja merkitys. Silti ja ehkä juuri siksi työ innostaa, mutta saattaa myös uuvuttaa. Arkkihiippakunnan piispa ja arkkipiispa kutsuvat aika ajoin kaitsenta-alueensa seurakuntien työntekijöitä virkistäytymään ja pohtimaan yhdessä työn merkityksiä ja tulevaisuuden näkymiä.

Työyhteisöille tarkoitetuissa virvoituspäivissä hakeudutaan hengellisen elämän lähteille. Samalla pohditaan identiteettiä ja kutsumusta kirkon työntekijänä. Aamupäivissä kysytään yhdessä sitä, keitä olemme, mitä varten me olemme olemassa, mistä syntyy työn merkitys ja miltä näyttää tulevaisuus. Myös alueen omia työntekijöitä kutsutaan alustamaan puheenvuoroin yhteistä keskustelua.

Hengellinen aamupäivä päättyy yhdessä vietettyyn piispanmessuun. Tuomiokapituli kustantaa aamulla tarjoiltavan aamiaisen, joten osallistuminen on kaikille ilmaista. Hengellinen aamupäivä on tarkoitettu kaikille työntekijöille siistijöistä diakoneihin ja suntioista pappeihin.

Ilmoittautuminen hengellisiin aamupäiviin hiippakunnan kalenterin kautta.

Seuraavat hengelliset aamupäivät:

19.9.2019: Arkkipiispa Tapio Luoma Varissuon kirkolla (Tuomiokirkkoseurakunta ja Katariinan, Maarian, Piikkiön ja Paattisen seurakunnat)

14.11.2019: Piispa Kaarlo Kalliala Rymättylän kirkolla (Nousiaisten rovastikunnan seurakunnat)

15.1.2020: Arkkipiispa Tapio Luoma Henrikin kirkolla (Martin, Mikaelin, Henrikin ja Kaarinan seurakunnat)

12.5.2020: Arkkipiispa Tapio Luoma Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän toimitalolla ja tuomiokirkossa (seurakuntayhtymän työntekijät)

Lisätietoja: Timo Helenius