Taidekappelin kattorakenteita
Etusivu / Tukea työhön / Diakonia-, kasvatus- ja musiikkityö / Hampurin suomalainen merimieskirkko

Hampurin suomalainen merimieskirkko

Hampurin suomalainen merimieskirkko on kristillinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kohtaamispaikka suomalaisille ja heidän perheilleen. Kirkkomme sijaitsee Hampurin keskustan ja sataman tuntumassa, vilkkaassa portugalilaiskorttelissa. Olemme tiiviissä kanssakäymisessä samalla kadulla olevien muiden pohjoismaisten kirkkojen sekä läheltä löytyvien Hampurin pääkirkko St. Michaelis´n ja anglikaanikirkon kanssa. Lisäksi teemme paljon yhteistyötä Saksan merimieslähetyksen, ICMA:n (International Martime Christian Association) ja ACKH:n (paikallinen ekumeeninen yhteistyöryhmä) kanssa. Merimieskirkon vahvuus on kattava sosiaali- ja merenkulkijatyö. Vuosittain kohtaamme 75 000 suomalaista ja Suomen ystävää.

Kirkolla on Suomi-kauppa, kahvila, sauna, kirjasto ja hostelmajoitusta. Kahvilamme on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonne jokainen on aina tervetullut! Arkeemme kuuluu yli 20 toimintaryhmän kokoontumiset kirkollamme. Vauvasta vaariin löytyy jokaiselle oma ryhmä. Kirjallisuudesta käsityökerhoon (Työkerho). Kuorosta vauvamuskariin. Myös Suomi-Koulu kokoontuu viikoittain merimieskirkolla.

Hengellisestä työstä merimieskirkolla vastaa Pohjois-Saksan suomalaispappi. Kirkolla järjestetään messu kerran kuukaudessa ja hartaushetki viikoittain. Suomalaispapin työalueeseen kuuluvat myös Lyypekin, Kielin ja Bremenin suomalaiset seurakunnat. Niistä kussakin järjestetään messu viisi kertaa vuodessa ja lisäksi pappi pitää muita tilaisuuksia

Tarjoamme työntekijävaihtoon tulevalle aktiivisen suomalaisyhteisön ja sen mielenkiintoisen toiminnan. Lisämakua tuo yllä mainittu yhteistyörykelmä. Sokerina pohjalla on kansainvälinen maailman kirjo. Me otamme tulijan ilolla vastaan! Henkilökunnan lisäksi tutustut vapaaehtoisten osallistumiseen laajalla kentällä.

Ota rohkeasti yhteyttä!

Tarkempia tietoja löydät meidän kotisivuiltamme, Facebookista tai Instagramista.