Kolehtihaavi kulkee kädestä toiseen kirkonpenkissä.
Etusivu / Päätöksenteko / Hiippakunnalliset kolehdit

Hiippakunnalliset kolehdit

Hiippakunnalliset kolehdit 2022

  • 12.6.2022 (Pyhän kolminaisuuden päivä) HIIPPAKUNNALLINEN KOLEHTI PYHIINVAELLUSTOIMINNAN TUKEMISEEN

Pyhiinvaellus on ikivanha, mutta ajassa elävä ilmiö, jossa yhdistyvät pyhän äärelle asettuminen ja hengellinen etsintä. Pyhiinvaellus yhdistää luonnossa kulkemisen, hiljentymisen, kulttuurihistorian, liikkeellä olon ja irtioton arjesta. Kerättävän kolehdin kautta tuetaan pyhiinvaellustoiminnan vahvistamista arkkihiippakunnan seurakunnissa järjestämällä ammatillista osaamista kehittävää pyhiinvaelluskoulutusta seurakuntien vastuunkatajille.

  • 16.10.2022 (19. sunnuntai helluntaista) HIIPPAKUNNALLINEN KOLEHTI KASVATUSTYÖN TUKEMISEEN

Seurakunnissa tehdään laaja-alaisesti kristillistä kasvatustyötä. Sillä tuetaan ja rakennetaan kirkon ja yhteiskunnan tulevaisuutta. Lapsi- ja nuorisotyönohjaajat, lastenohjaajat sekä kasvatustyöstä vastaavat papit ovat työn avainhenkilöitä. Turun arkkihiippakunta tukee ja kehittää seurakuntien kasvatustyötä järjestämällä ammatillista osaamista kehittävää koulutusta kasvatustyöstä vastaaville työntekijöille.

Tilitysohje: Hiippakunnalliset kolehdit tilitetään kirkon keskusrahaston päätilille FI47 8000 1000 0676 87 (DABAFIHH). Maksun viestikenttään tulee kirjoittaa kolehdin käyttötarkoitus seuraavasti: 12.6.2022 kolehti: Turku, pyhiinvaellus ja 16.10.2022 kolehti: Turku, kasvatus.

Virallisten hiippakunnallisten kolehtien lisäksi tuomiokapituli suosittelee kolehdin keräämistä El Salvadorin kumppanuuskirkon hyväksi. Arkkihiippakunnassa on vuodesta 2014 alkaen vietetty hiippakunnallista Salvador-sunnuntaita. Kolehti suositellaan kerättäväksi El Salvadorin luterilaiselle kirkolle, kirkon pappien palkkaukseen. Vuonna 2022 Salvador-sunnuntain ajankohta on 20.3.2022 (3. paastonajan sunnuntai). Seurakunnat voivat päättää kerätä Salvador-kolehteja minä tahansa vapaana kolehtipyhänä, halutessaan myös useamman kerran vuodessa. Pyhää varten arkkihiippakunnan nettisivuilta löytyy materiaalia (päivitys vuoden alkuun mennessä). Alla on teksti, jota seurakuntien viestinnässä ja kolehti-ilmoituksessa voidaan hyödyntää:

TUEMME SISARKIRKON TYÖTÄ EL SALVADORISSA

Turun arkkihiippakunnalla on jo yli parinkymmenen vuoden ajan ollut luterilainen sisarkirkko Keski-Amerikassa, El Salvadorissa.

Vuosittain keväällä eri puolilla maailmaa muistetaan El Salvadorin katolista arkkipiispaa Oscar Romeroa, joka murhattiin alttarille kesken ehtoollismessun maaliskuussa vuonna 1980. Hän oli köyhien ja sorrettujen ystävä, joka vaati valtaapitävää eliittiä muutokseen. El Salvadorin luterilainen kirkko on yksi Oscar Romeron työn jatkajista syvästi jakaantuneen yhteiskunnan keskellä. Sisarkirkkomme puolustaa köyhien oikeuksia ja jatkaa sinnikästä työtä ihmisoikeuksien, tasa-arvon ja rauhan puolesta.

Arkkihiippakunnassa Salvador-sunnuntaina 20.3.2022 kerätyt kolehti- ja lahjoitusvarat suunnataan, ELCA:n (Evangelical Lutheran Church of America) hallinnoimaan El Salvadorin luterilaisen kirkon palkkarahastoon. Kerätyt varat maksetaan kirkon keskusrahaston tilille: FI47 8000 1000 0676 87. Kolehdin kohde ilmoitetaan viestikentässä: kolehti / El Salvador. Samoja maksutietoja käytetään myös tilitettäessä muina mahdollisina pyhinä koottavia vapaaehtoisia Salvador-kolehteja.