Kolehtihaavi kulkee kädestä toiseen kirkonpenkissä.
Etusivu / Päätöksenteko / Hiippakunnalliset kolehdit

Hiippakunnalliset kolehdit

Hiippakunnalliset kolehdit 2020

  • su 29.3.2020, El Salvador

Aiemmin suositeltu kolehdinkeruu El Salvadorin luterilaisen kirkon työn tukemiseksi siirtyy myöhempään seurakunnan päättämään ajankohtaan. Mikäli ei ole mahdollista kerätä kolehtia jonakin syksyn sunnuntaina, voi El Salvadoria muistaa jossakin toisessa tilaisuudessa tilanteen normalisoiduttua. Tilitysohjeet löytyvät sivuiltamme.

Täältä löydät lisää tietoa El Salvador sisarkirkostamme

29.3. jumalanpalveluksen yhteydessä voi pitää esillä vaihtoehtoisesti esimerkiksi näitä ajankohtaisia keräyskohteita.

– Kirkon Ulkomaanapu: Auta suojelemaan pakolaisleirien perheitä koronavirukselta

– Suomen Lähetysseura: Lahjoita toivoa sitä eniten tarvitseville,  jotta selviydymme yhdessä koko maailmaa koettelevan tilanteen läpi.

  • su 19.7. 2020, 7. sunnuntai helluntaista: hiippakunnallinen kolehti kasvatustyön tukemiseen

Seurakunnissa tehdään laaja-alaisesti kristillistä kasvatustyötä. Yksi keskeinen osa tätä on rippikoulu. Nuorisotyönohjaajat, varhaiskasvatuksen ohjaajat ja muut kasvatuksen ammattilaiset ovat työn avainhenkilöitä. Turun arkkihiippakunta tukee seurakuntien kasvatustyötä järjestämällä ammatillista osaamista kehittävää koulutusta kasvatustyöstä vastaaville työntekijöille.

  • su 1.11.2020, Uskonpuhdistuksen muistopäivä: hiippakunnallinen kolehti diakoniatyön tukemiseen

Diakonia on meitä kaikkia koskevaa kristillistä vastuuta lähimmäisestä. Diakoniatyössä kohdataan vaikeassa elämäntilanteessa eläviä ihmisiä, joiden henkisen ja aineellisen tuen tarve on suuri ja omat voimavarat vähäiset. Turun arkkihiippakunta tulee seurakuntien diakoniatyötä järjestämällä ammatillista osaamista kehittävää koulutusta diakoniatyöstä vastaaville työntekijöille.

 

Täältä löydät hiippakunnalliset kolehtipyhät

Kirkkohallituksen yleiskirje 11/2019, Vuoden 2020 kirkkokolehdit