Kasvin nuput. Päällä logo Realismi ja toivo
Etusivu / Hankkeen tapahtumia

Hankkeen tapahtumia

Anteeksi? – paneelikeskustelu Piikkiön kirkossa 28.9.2019 kl 12-15

Anteeksianto puhuttaa.
Anteeksianto on yhteiskunnan ja yksilön elämän ydinteemoja. Anteeksiannon ja sovinnon kulttuurisia juuria ulottuu myös luterilaiseen teologiaan. Haluamme avata ovet kulttuurirajat ylittävälle keskustelulle.

Paneelin teemat ovat:

  • MITÄ ANTEEKSIANTAMINEN ON?
  • ANTEEKSIANTAMINEN JA TUNTEET
  • ONKO AINA ANNETTAVA ANTEEKSI?
  • KOHTI PAREMPAA HUOMISTA

Panelisteina ovat:

ANNA-STINA NYKÄNEN, Helsingin Sanomat, toimittaja EERIK LAGERSPETZ, Turun yliopisto, käytännöllisen filosofian professori KATRIINA JÄRVINEN, tietokirjailija, sosiaalipsykologi ANNA-LIISA VALTAVAARA, teologi. kirjailija

Paneelin puheenjohtajana toimii teologian tohtori, yliopistolehtori Suvi-Maria Saarelainen.

Tavoitteena on perehtyä anteeksiannon käsitteeseen eri alojen asiantuntijuuden näkökulmista ja rakentaa yhteinen keskustelufoorumi. Anteeksiantoa käsitellään häpeän, oikeuden ja anteeksiantamattomuuden näkökulmista sekä tarkastellaan sitä, miten anteeksianto tunnistetaan yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Anteeksianto on noussut keskustelussa joko-tai -asetelmalliseksi. Keskustelusta puuttuvat sävyt ja sovittelevaan ilmapiirin kannustaminen.

Anteeksianto on lähimmäisenrakkauden tärkeä ulottuvuus, joka muodostaa kristinuskon ytimen. Henkilökohtaisista ja yhteiskunnallisista vaikeuksista, kriiseistä ja suurista muutoksista ei selvitä ilman ymmärrystä ja anteeksiantoa. On tärkeää tuoda anteeksianto mukaan julkiseen keskusteluun ja pohtia ennakkoluulottomasti ja rohkeasti käsitteen merkitystä ja sisältöä nykyhetkessä.

Tilaisuus on yleisölle avoin. Lopussa kahvitarjoilu kaikille.

LISÄTIETOA: paula.kangasniemi@evl.fi