Turun taidekappelin kauniin muotoista puista kattoa.
Etusivu / Tukea työhön / Luottamushenkilöt

Luottamushenkilöt

Luottamushenkilöiden perehdytys tehtäviinsä tapahtuu seurakunnassa. Perehdytyksen tukena on hiippakunnan luottamushenkilöille suunnattu materiaali, jonka sisältönä ovat muun muassa luottamushenkilön tehtävät, kirkollinen hallinto, kokoustekniikka ja ajankohtaiset kirkolliset aiheet. Seurakuntakohtaiseen perehtymiseen kuuluu organisaatioon ja toimintaan tutustuminen, taloudelliset näkökulmat, ajankohtaiset painopisteet, rovastikunnallinen yhteistyö ja kokouskäytännöt.

Luottamushenkilöitä kutsutaan yhteen kahdesti vuodessa. Keväisin luottamishenkilöpuheenjohtajat ja johtavat viranhaltijat kokoontuvat yhteiseen ajankohtaispäivään. Syksyllä toteutuviin rovastikuntailtoihin kutsutaan luottamushenkilöitä ja johtavia viranhaltijoita verkostoitumaan sekä keskustelumaan ajankohtaisista aiheista.

Rovastikunnat ja seurakunnat voivat tilata tuomiokapitulista koulutusta luottamushenkilöille ja työntekijöille. Aiheet voivat liittyä esimerkiksi seurakunnan hallintoon, rooleihin ja vastuisiin, ajankohtaisiin kirkollisiin trendeihin tai työyhteisöaiheisiin.

Katso myös:

Lisätiedot: Mirkka Torppa