Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Keski-Porin seurakunnan sometyölle ja seurakunnan sometiimille

1.3.2018

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Keski-Porin seurakunnan sometiimin toteuttamalle sometyölle. Piispa Kaarlo Kalliala luovutti palkinnon ke.28.2. Porin rukoushuoneella.

Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

 

Keski-Porin seurakunnan sometyö tuo monimuotoisesti ja innostavalla tavalla kirkon uskon lähelle seurakuntalaisia ja keskelle yhteiskuntaa. Tavoitteessaan tehdä seurakunta helposti lähestyttäväksi se on onnistunut erittäin hyvin.

 

”Meillä on kirkossa viesti. Tehtävämme on viedä viestiä.” Tätä somestrategian ydintä sometiimi tuo esiin sanoin ja kuvin. Seurakuntaa ja sen toimintaa esitellään niin, että ne näyttäytyvät mahdollisimman nykyaikaisesti, arkisesti, läpinäkyvästi ja elämänmakuisesti.

 

Arkkipooki-palkinnon myöntäminen Keski-Porin seurakunnan sometiimille on arvostuksen osoitus erityisesti seurakuntalaisten aktiivisuudelle – sille, miten seurakuntalaiset pääsevät toteuttamaan omia vahvuuksiaan ja voivat näin omimmalla tavallaan tukea ja edistää seurakuntansa toimintaa. Päivittäjissä on niin seurakunnan työntekijöitä kuin vapaaehtoisia, eri ikäisiä ihmisiä nuorista eläkeläisiin. 

 

Erityisen arvokasta on myös se, että yhdessä tekeminen on lisännyt työntekijöiden ja seurakuntalaisten yhteistyötä myös muualla kuin sometyössä.

 

Vuosittain jaettava Arkkipooki-palkinto jaetaan nyt seitsemännen kerran. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.  

 

 

Keski-Porin seurakunnan sometyötä voit seurata #mukirkkosomes ja #keskipori

 

www.facebook.com/keskiporinseurakunta/
www.instagram.com/keskiporinseurakunta

twitter.com/keskiporinsrk

 Lisää tietoa Arkkipooki-palkinnosta täältä >


Ajankohtaista

Arkkipiispa emeritus John Vikströmin saarna 6.3.2018

John Vikströmin pitämä saarna yhteisen pappisviran 30-vuotismessussa Turun tuomiokirkossa 6.3.2018 on luettavissa oheisesta linkistä.
Lue lisää »

Tapio Luoma valittiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma on valittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi. Alustavan laskennan mukaan Luoma sai 56,17 prosenttia ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä tänään torstaina 1.3. käydyssä vaalissa.
Lue lisää »

Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Keski-Porin seurakunnan sometyölle ja seurakunnan sometiimille

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Keski-Porin seurakunnan sometiimin toteuttamalle sometyölle. Piispa Kaarlo Kalliala luovutti palkinnon ke.28.2. Porin rukoushuoneella.
Lue lisää »

Arkkipiispa Kari Mäkisen ja piispa Kaarlo Kallialan paastoviesti 2018

Paastonaika kutsuu nyt niin kuin aina luopumiseen, itsetutkisteluun ja olennaiseen keskittymiseen. Kristillinen usko ei kuvaa voittokulkua vaan todellisuudentajuista suostumista elämän ehtoihin. Kristuksen seuraaja voi kuitenkin nähdä, että juuri tätä kautta aukeaa elämän mieli ja tulevaisuuden toivo. Siitä myös syntyy kokemus seurakunnissa tehtävän työn merkityksestä.
Lue lisää »

Arkkihiippakunta on tarkentanut ohjeistusta seksuaaliseen häirintään puuttumisesta

Piispa Kaarlo Kalliala ja arkkipiispa Kari Mäkinen ovat lähettäneet seurakunnille ohjeistuksen seksuaaliseen häirintään puuttumisesta. Ohjeet tulee käsitellä seurakunnissa työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa säännöllisin väliajoin.
Lue lisää »

Yhteistä pappeutta 30 vuotta!

Nyt on syytä juhlia - pappisviran avaamisesta naisille tulee kuluneeksi 30 vuotta! Yhteistä pappeutta juhlitaan arkkihiippakunnassa sekä Turussa että Porissa.
Lue lisää »

Tuomiokapituli esittää kirkkohallitukselle Turkuun ja Kaarinaan viittä suomenkielistä seurakuntaa

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on antanut oman lausuntonsa Turun ja Kaarinan seurakuntarakenteesta. Tuomiokapituli esittää viittä suomenkielistä seurakuntaa: Kaarinan seurakunta, Maarian seurakunta, Turun Mikaelinseurakunta, Turun Katariinanseurakunta ja Turun tuomiokirkkoseurakunta. Lausunto lähtee yhdessä seurakuntien tekemien aloitteiden sekä seurakunnilta ja seurakuntayhtymältä saatujen lausuntojen kanssa kirkkohallitukselle, joka tekee asiassa lopullisen päätöksen.
Lue lisää »
RSS