Yhteistä pappeutta 30 vuotta!

30.1.2018

Nyt on syytä juhlia - pappisviran avaamisesta naisille tulee kuluneeksi 30 vuotta! Yhteistä pappeutta juhlitaan arkkihiippakunnassa sekä Turussa että Porissa.

Yhtä KRISTUKSESSA pappisvihkimyksestä 30 vuotta naisten pappisvihkimyksestä seminaari Porin Teljän kirkossa la 24.3.2018  

klo 9.30 Aamukahvit

klo 10 Tervetulotoivotus kappalaiset Silja-Maaria Kavasto ja Noora Tapiainen

Onko sukupuolella väliä? Naiset varhaisessa kristinuskossa, TT Outi Lehtipuu, kommenttipuheenvuoro pastori Miika Ahola

klo 11 Mitä on yhteiskunnallinen tasa-arvo, prof. Heikki Hiilamo, kommenttipuheenvuoro pastori Elina Kaunisto

klo 12 Lounas

klo 13 Nainen nykykirkossa, rovasti Pirjo Vahtola sekä Turun Lausuntakerhosta Maaret Perälä.

klo 14 Viikkomessu, kirkkoherra Kaisa Huhtala, kappalainen Jarkko Willman

Päätöskahvit

 

Järjestää Porin Teljän seurakunta yhteistyössä Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulin kanssa

Lisätiedot: Porin Teljän seurakuntatoimisto 0447 309 666, porintelja@evl.fi

 

Naisten pappeutta 30 vuotta!
Viikkomessu ti 6.3.2018 klo 12 Turun tuomiokirkossa

Saarna emeritusarkkipiispa John Vikström, liturgia kappalainen Sari Lehti ja avustajina 1988 vihittyjä pappeja. Vapaa pääsy.

Messun jälkeen lounas (25 €) ja muisteloita, ravintola Hus Lindman, Piispankatu 15, Turku. Ilmoittaudu lounaalle 26.2. mennessä osoitteeseen: naispapit30@gmail.com

Lisätietoja: Pirjo Vahtola p. 050 5500194

Tervetuloa!


Ajankohtaista

Arkkipiispa emeritus John Vikströmin saarna 6.3.2018

John Vikströmin pitämä saarna yhteisen pappisviran 30-vuotismessussa Turun tuomiokirkossa 6.3.2018 on luettavissa oheisesta linkistä.
Lue lisää »

Tapio Luoma valittiin Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma on valittu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi. Alustavan laskennan mukaan Luoma sai 56,17 prosenttia ehdokkaiden yhteenlasketusta äänimäärästä tänään torstaina 1.3. käydyssä vaalissa.
Lue lisää »

Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Keski-Porin seurakunnan sometyölle ja seurakunnan sometiimille

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Keski-Porin seurakunnan sometiimin toteuttamalle sometyölle. Piispa Kaarlo Kalliala luovutti palkinnon ke.28.2. Porin rukoushuoneella.
Lue lisää »

Arkkipiispa Kari Mäkisen ja piispa Kaarlo Kallialan paastoviesti 2018

Paastonaika kutsuu nyt niin kuin aina luopumiseen, itsetutkisteluun ja olennaiseen keskittymiseen. Kristillinen usko ei kuvaa voittokulkua vaan todellisuudentajuista suostumista elämän ehtoihin. Kristuksen seuraaja voi kuitenkin nähdä, että juuri tätä kautta aukeaa elämän mieli ja tulevaisuuden toivo. Siitä myös syntyy kokemus seurakunnissa tehtävän työn merkityksestä.
Lue lisää »

Arkkihiippakunta on tarkentanut ohjeistusta seksuaaliseen häirintään puuttumisesta

Piispa Kaarlo Kalliala ja arkkipiispa Kari Mäkinen ovat lähettäneet seurakunnille ohjeistuksen seksuaaliseen häirintään puuttumisesta. Ohjeet tulee käsitellä seurakunnissa työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa säännöllisin väliajoin.
Lue lisää »

Yhteistä pappeutta 30 vuotta!

Nyt on syytä juhlia - pappisviran avaamisesta naisille tulee kuluneeksi 30 vuotta! Yhteistä pappeutta juhlitaan arkkihiippakunnassa sekä Turussa että Porissa.
Lue lisää »

Tuomiokapituli esittää kirkkohallitukselle Turkuun ja Kaarinaan viittä suomenkielistä seurakuntaa

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli on antanut oman lausuntonsa Turun ja Kaarinan seurakuntarakenteesta. Tuomiokapituli esittää viittä suomenkielistä seurakuntaa: Kaarinan seurakunta, Maarian seurakunta, Turun Mikaelinseurakunta, Turun Katariinanseurakunta ja Turun tuomiokirkkoseurakunta. Lausunto lähtee yhdessä seurakuntien tekemien aloitteiden sekä seurakunnilta ja seurakuntayhtymältä saatujen lausuntojen kanssa kirkkohallitukselle, joka tekee asiassa lopullisen päätöksen.
Lue lisää »
RSS