Piispojen vastuualueet muuttuvat Turun arkkihiippakunnassa

5.5.2017

Kirkolliskokous päätti, että arkkipiispan vastuualueisiin arkkihiippakunnassa kuuluvat 1.6.2017 lähtien Turun tuomiorovastikuntaan kuuluvat seurakunnat. Muut arkkihiippakuntaan kuuluvat seurakunnat ovat jatkossa arkkihiippakunnan piispan alaisuudessa.

Tällä hetkellä arkkipiispan vastuualueena ovat edellisten lisäksi myös Naantalin rovastikunnan seurakunnat. Vastuualueiden vähentäminen johtuu arkkipiispan kokonaiskirkollisista tehtävistä. Hiippakuntansa tehtävien lisäksi arkkipiispa on kirkolliskokouksen, kirkkohallituksen ja piispainkokouksen puheenjohtaja. Lisäksi hän edustaa kirkkoa useissa sen ulkosuhteissa sekä hoitaa kirkon suhteita yhteiskuntaan.

Muutos ei vaikuta arkkipiispan suhteeseen muihin piispoihin. Arkkipiispa toimii kuten muutkin piispat hiippakunnassaan hengellisenä kaitsijana ja hoitaa piispan virkaan liittyviä tehtäviä arkkihiippakunnassa.

 


Ajankohtaista

Piispa Björn Vikström ehdolle arkkipiispan vaaliin

Porvoon hiippakunnan piispa, teologian tohtori Björn Vikström (s. 1963) on arkkipiispan vaalin toinen ehdokas. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin 12.10.2017.
Lue lisää »

Heli Inkinen ehdolle arkkipiispan vaaliin

Rovasti, teologian tohtori Heli Inkinen (s. 1957) on arkkipiispan vaalin ensimmäinen ehdokas. Valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin 25.9.2017. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.
Lue lisää »

Arkkipiispan vaalin ehdokasasettelu alkaa 25.9.2017

Arkkipiispanvaalin ehdokasasettelu alkaa maanantaina 25.9. ja päättyy 27.11.2017. Asiasta päätti Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli istunnossaan tänään 20. syyskuuta 2017.
Lue lisää »

Professori emerita Helanderin selvityksen mukaan kirkon ei tule luopua vihkioikeudesta

Professori Helanderin selvitys Suomen evankelis-luterilaisen kirkon vihkioikeudesta luopumisesta ja avioliittoon vihkimisen merkityksestä kirkon identiteetille luovutettiin piispainkokoukselle keskiviikkona 6.9.2017. Professori Helanderin selvityksen keskeisenä tuloksena on, että vihkimisoikeudesta ei pidä luopua.
Lue lisää »
RSS