Etusivu

Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli tukee uskon ja rakkauden toteutumista arkkihiippakunnassa seurakuntien ja seurakuntayhtymien kumppanina.

Arkkihiippakunnan kartta

 

 


Ajankohtaista

Arkkipiispa Tapio Luoma: kirkossa on vain yksi virkakäsitys, eikä pappisvirka ole sidottu sukupuoleen

Arkkipiispa Tapio Luoma muistuttaa, että Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on vain yksi virkakäsitys, eikä pappisvirka ole sidottu sukupuoleen. Asia on noussut esille muun muassa Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) järjestämien Maata näkyvissä -nuorisofestivaalien yhteydessä, kun niillä on toimitettu messuja ilman naispuolisia pappeja.
Lue lisää »

Keski-Porin ja Huittisten kirkkoherran virkojen hakuajat päättyivät

Kirkkoherran virkojen hakuaika päättyi perjantaina 8.6.2018 klo 15. Keski-Porin kirkkoherran virkaan hakijoita oli viisi ja Huittisiin kuusi. Molemmissa seurakunnissa kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla eli luottamushenkilöt tekevät valinnan syksyn aikana.
Lue lisää »

Uusi arkkipiispa Tapio Luoma asetettiin virkaansa 3.6.Turun tuomiokirkossa

Virkaanasettamisen toimitti virkaiältään vanhin piispa Samuel Salmi Oulusta. Arkkipiispa Luoma siunattiin kätten päälle panemisella, ja hänelle puettiin viran tunnukset ja luovutettiin arkkipiispan sauva ja risti.
Lue lisää »

Muutoksia hiippakuntasihteerien tehtävissä

Tuomiokapitulin istunto on hyväksynyt vuoden 2019 toimintasuunnitelmat kapitulin eri tehtäväalueiden osalta. Seurakuntien kehittämistyö on tehtäväalue, jolla erityisesti dekaani ja hiippakuntasihteerit työskentelevät. Muutokset tulevat voimaan 1.1.2019
Lue lisää »

Arkkihiippakunta on tarkentanut ohjeistusta seksuaaliseen häirintään puuttumisesta

Piispa Kaarlo Kalliala ja arkkipiispa Kari Mäkinen ovat lähettäneet seurakunnille ohjeistuksen seksuaaliseen häirintään puuttumisesta. Ohjeet tulee käsitellä seurakunnissa työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa säännöllisin väliajoin.
Lue lisää »
RSS